Látogass meg minket!

Látogass meg minket!

Számos lehetőséged van, hogy még mielőtt beadnád a jelentkezésed bármely intézménybe kicsit közelebbről is megismerd a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karát, az itteni életet, az itt dolgozó és tanuló embereket, illetve mindazt az eszköz- és laborarzenált, amit egy ilyen nagy kar fel tud sorakoztatni. Ne légy rest, használd ki ezeket a lehetőségeket, hiszen értetek vannak. A sok-sok tájékoztató anyag mellett mindenképp szeretnénk figyelmetekbe ajánlani az alábbi, rendszeres évi rendezvényeinket.

Egyetemi nyílt nap

A BME minden novemberben kitárja kapuit az ország középiskolás diákjai és tanárai előtt, a BME Nyílt Nap nevű rendezvényen. A látogatók betekintést nyerhetnek a BME-n tartott előadásokba, illetve a kari tájékoztatók alkalmával felvételivel kapcsolatos kérdéseikre is választ kapnak. Minden ellátogató diáknak egyedi sorszámozással ellátott igazolást állítunk ki, melyet a szervezők reményei szerint minden középiskola elfogad. A központi tájékoztató előadások után kari bontásban külön-külön is folytatódnak a programok, melyek során részletesebb betekintést nyerhetsz az egyes karon folyó oktatásba.

Nyílt laborok délutánja

A Villamosmérnöki és Informatikai Kar minden év őszén megszervezi a Nyílt Laborok Délutánját, ahol testközelből ismerkedhetsz meg azokkal a speciális eszközökkel, melyekkel a kutatók és hallgatóink az egyes laborokban dolgoznak. A teljesség igénye nélkül olyan érdekességeket láthatsz közelről, mint a villámcsapás, lézertechnológia, intelligens robotok, vagy éppen a mobil kommunikációs rendszerek valós idejű szimulációja. Érdemes végigjárni több helyszínt is, mindegyik laborban több csoport indul, tehát az érdeklődők garantáltan nem maradnak le semmiről. A programról bővebben és a laborok pontos beosztásáról a Kar honlapján tájékozódhatsz.

Kutatók éjszakája

Kvantummechanika. Viszkozitás. Szupravezetés. Populációdinamika. Funkcionális nanorészecskék. Fourier-analízis. Biogén aminok. Hogy mindez lehet szórakoztató? A Kutatók Éjszakáján egészen biztosan! Ballonszondák, hadirobotok, tudományos blogtalálkozó, élményközpontú matematika, sci-fi ihlette tudomány, és még rengeteg más! A BME-n például ismét kinyílik a Nukleáris Technikai Intézet Oktatólaborja, s közelről láthatsz egy mini atomreaktort! A kutatók éjszakája országos rendezvény, melyből a BME is aktívan kiveszi a részét. Feltétlen látogass meg minket a kutatók éjszakáján, ha már az előző két program alkalmával nem tudtál megnézni mindent!

Középiskolás roadshow

Minden ősszel egy országos roadshow keretében ellátogatunk sok-sok középiskolába, ahol előadásokat, programokat tartunk. Az előadók között nem csak oktatók, hanem hallgatók is szerepelnek, akik megpróbálják vázolni Nektek az egyetemista és a középiskolás lét alapvető különbségeit. Megpróbálnak támpontot nyújtani a pályaválasztásnál azzal, hogy előadásaikban kiemelik a műszaki pálya és az egyéb életpályák közötti különbségeket, és azt is elmondják, miért jó a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán tanulni. Kaphattok ízelítőt a napi tanulmányokból, a kutatási irányokból, a hallgatói és kollégiumi közéletből, a különböző programokról, bulikról és karrierlehetőségekről is. Amennyiben a Te iskoládba is ellátogat a BME VIK csapata, mindenképp érdemes ott lenni, meghallgatni őket, és legvadabb kérdéseidet bátran szegezd nekik.