Itt végzettek

A karunkon végzett mérnökök mind megbecsültek szakmájukban, sokan világcégek vezető pozícióit töltik be hazánkban és külföldön egyaránt. Hol tartanak ma azok, akik itt végeztek?

Drajkó László

1992-ben végzett villamosmérnök szakon, jelenleg a Microsoft Magyarország Kft ügyvezető igazgatója. Előtte számos világcég magyarországi képviseleténél töltött be vezető pozíciót, a Novell Magyarország egyik alapítója.  Mai napig aktív kapcsolatot tart fent a karral, az öregdiák találkozók rendszeres résztvevője.  Büszke rá, hogy egyetemi évei alatt kétszer is megnyerte a Schönherz Qpát csapatával, egy interjúban azt nyilatkozta, hogy ezek a tapasztalatok a mai napig elkísérik. „A Schönherz Qpa maga az élet. Én egyénileg mennyire vagyok képes hegyeket megmozgatni, mi mint csapat menyire vagyunk képesek egy cél alá rendelni magunkat, és az egésznek a megjelenítése, a kommunikációja egy külső szemlélő […] felé […]. Az egyéni képességek és ezek integrálása és kommunikálása az üzleti világban mindenhol a három meghatározó sikerfaktor.” – mondja László.

Az interjú elolvasható honlapunkon.

Kalmár Péter

2007-ben végzett mérnök informatikus szakon, jelenleg saját tulajdonú vállalkozásának, a Webtown Kft-nek az igazgatója.

Azt mondja, hogy a cég alakulásában és fejlődésében nagyon fontos szerepet játszottak az egyetemi évek, sok emberrel ismerkedett meg, akik közül sokan most is a kollégái.

Másodéves korától aktívan részt vett a hallgatói életben, elsősorban az elsős hallgatóknak szóló programok szervezésével foglalkozott.

„Nagyon fontosnak tartom, hogy a fiatalok a kezdetektől fogva aktívan részt vegyenek a közösségi életben is. Erre számtalan lehetőség kínálkozik, így csak körül kell nézni.

Azoknak, akik most gondolkoznak, hogy merre tovább, javaslom, nézzenek utána a Simonyi Károly Szakkollégiumnak, vagy nézzenek meg 1-2 Schönherz Qpáról szóló videót. Ez biztosan segít majd a döntésben!” – tanácsolja Péter.

Levendovszky Tihamér

2000-ben végzett villamosmérnöki szakon, majd az Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék doktorandusz hallgatója lett. Doktori tanulmányai alatt bekapcsolódott az oktatásba is a karon, elsősorban programozás elmélettel, szoftverfejlesztéssel foglalkozó tárgyakat tartott. Az előadások mellett számos sikeres, nem csak az egyetemi hallgatók érdeklődésére számot tartó szakkönyvet is írt. Közvetlen stílusa, érthető és élvezetes előadásai miatt a hallgatók a Kar Kiváló Fiatal Oktatójának választották 2007-ben. Kutatási területe a szoftvertervezés, a modell alapú szoftverfejlesztés; a VMTS modellező és modelltranszformációs szoftver létrehozásában is részt vett. PhD tanulmányai során egy évet a Vanderbit University-n töltött az Egyesült Államokban, majd néhány évre rá ismét hívták oktatni és kutatni, így jelenleg is Amerikában él és dolgozik.

Szarka Viktor

2004-ben diplomázott villamosmérnök szakon. Oklevelének megszerzése után kisebb-nagyobb magyarországi cégeknél vállalt munkát, elsőként Budapesten, majd Székesfehérvárra költözött, és az Alcoa-Köfém Kft-nél helyezkedett el. Ezután lehetősége nyílt külföldön dolgozni, így került az amerikai SPX Inc.-hez, melynél jelenleg is dolgozik. Ez a cég egy igazi nagyvállalat, az USA 500 legnagyobb cége között jegyzik.

Viktor jelenleg Szaúd-Arábiában, a Közel-Keleten dolgozik és él családjával, Riyadh városban. Itt a cég Flow Technology részlegén dolgozik, több munkatársával együtt ipari üzemek automatikus termelésirányítási rendszerének fejlesztésével foglalkozik. A Műegyetemen kapott magas szintű gyakorlati és mely elméleti tudást a mai napig kamatoztatja (automatizálás szakirányon végzett, illetve mellékszakirányként robot informatikát tanult).

Hamarosan Dubaiba költözik, és ott folytatja tovább a munkáját. Később, ha már gyermekei iskoláskorúak lesznek, úgy tervezi, hogy hazaköltözik Európába, ha lehet természetesen Magyarországra.

Viktor számára a Műegyetem nem csak szakmai tudást adott, hanem rengeteg barátot is, ha hazalátogat, mindig összefut egykori évfolyamtársaival. Van miről beszélgetni, ha másról nem, akkor a régi szép időkről, a kollégiumról, a Schönherz Qpáról, a Mátrix alapításáról és a megannyi közös élményről.