Az egyetem nem csak egy oktatási intézmény, egyetemistának lenni életforma. A szürke mindennapokat a hallgatói élet igazán színessé és változatossá varázsolja, szinte egymást érik a különböző programok.

Schönherz Kollégium

A kar kollégiuma az 1000 fős Schönherz Kollégium, mely igazi európai diákotthon. Nem csak szálláslehetőséget nyújt, egyben a hallgatói élet központja is, mely garantálja, hogy lakói sohase unatkozzanak.

(Kép forrása: SPOT)

Simonyi Károly Szakkollégium

A Simonyi Károly Szakkollégium a szakmai tevékenységgel foglalkozó hallgatói öntevékeny köröket csoportosító szervezet. A Simonyi keretei között szinte mindent kipróbálhatsz a gyakorlatban, amit az egyetemen tanulsz.

Kulturális élet

A kar és az egyetem pezsgő kulturális élettel rendelkezik. A zenekedvelőket várja a Muzsika Mívelő Mérnökök Köre, vagy az egyetemi kórus és zenekar. Akik a folyékony örömöket részesítik előnyben, a Bor Baráti Kör rendezvényein kapcsolódhatnak ki.

(Kép forrása: SPOT)

Rendezvények

Az egyetemi mindennapokat változatos hallgatói rendezvények színesítik. A legnagyobb rendezvény az Egyetemi Napok, egy valódi fesztivál koncertekkel és civil programokkal, mégis a legtöbben talán a kari napokként funkcionáló Schönherz Qpát várják a legjobban.

Sport

Az egyetem keretei között, túlmenően a kötelező testnevelés órákon, változatos sportolási lehetőségek állnak rendelkezésre, közel 100 féle sportág közül választhatnak a hallgatók.

(Kép forrása: SPOT)

Pénzügyek

Nem árt, ha tisztában vagy azzal, hogy milyen költségei vannak az egyetemista létnek, illetve milyen anyagi forrásokból tudod a tanulmányaidat finanszírozni.