A villamosmérnök mesterképzés megteremti a lehetőséget, hogy az alapképzést követően elmélyíthesd az ismereteidet a villamosmérnöki tudományok egy választott területén úgy, hogy közben az ehhez szükséges további természettudományos és szakmai alapismereteket is elsajátítod, emiatt nem csak villamosmérnök alapképzésen végzett hallgatók számára ajánlott a szak.

A hallgatók rögtön a felvételt követően specializációra kerülnek, amely meghatározza, hogy mely területeken fognak igazán mély tudást kapni. Az elméleti tárgyak mellett fontos szerepet töltenek be az itt tanultakat alkalmazó gyakorlatok, laborok. A főspecializáció mellett a kötelezően választható mellékspecializációk további szakmai elmélyülést tesznek lehetővé. Csak tőled függ, hogy a specializáció keretében tanultakat szeretnéd kibővíteni egy kapcsolódó, de jól körülhatárolt anyaggal vagy egy teljesen más területbe kóstolnál bele inkább.

Az elméleti tudás mellett nagy hangsúlyt kap azok gyakorlati alkalmazása és a készségek fejlesztése. Erre elsősorban az önálló, konzulens által támogatott munka ad lehetőséget. A képzés mind a 4 félévében található ilyen jellegű tárgy, melynek keretében lehetőséget kapnak a tanulók, hogy bekapcsolódjanak specializációjuk tématerületének aktuális kutatási-fejlesztési projektjeibe is. További gyakorlati, ipari tapasztalatokat lehet szerezni a szakmai gyakorlat keretében, amelyet az egyetemen, vagy akár egy ipari vállalatnál is teljesíthetsz.

Diplomázás után két fő csapásirány közül választhatsz: folytathatod a tanulmányaidat PhD (doktori) képzésben a BME doktori iskolájában, esetleg egy másik mesterszakon, például egészségügyi mérnök képzésben. A másik lehetőség, hogy a számos kínálkozó állásajánlat egyikét választod, és az iparban, gyakorlatban kamatoztatod a tanultakat.

Specializációk

A Villamosmérnök MSc képzésre jelentkezők hét specializáció közül választhatnak, érdeklődésüknek megfelelően:

  • Beágyazott információs rendszerek
  • Irányítórendszerek
  • Mikroelektronika és elektronikai technológia
  • Multimédia rendszerek és szolgáltatások
  • Számítógép-alapú rendszerek
  • Vezetéknélküli rendszerek és alkalmazások
  • Villamosenergia-rendszerek

További információ

A villamosmérnök mesterszak részletes tanterve, a specializációk pontos leírása megtalálható a kar honlapján.