A Kar négy mester szakkal rendelkezik, melyek közül a villamosmérnök MSc és a mérnök informatikus MSc a BSc képzéseink egyenes folytatása. A másik két szakunk egy-egy napjainkban rendkívüli jelentőséggel bíró szakterületen való munkavégzésre készít fel. Ha valamely MSc szakunk elnyerte tetszésedet, olvasd el a jelentkezés feltételeit, és hogy milyen idegen nyelvű képzési lehetőségek várnak rád.

Villamosmérnöki szak

A kar villamosmérnök képzésének folytatása MSc szinten elsősorban a specifikus elméleti és gyakorlati ismeretek oktatására fókuszál. A képzés céljai, tanterv és a szakirányok áttekintése, a jelentkezés feltételei.

Mérnökinformatikus szak

A kar mérnökinformatikus képzésének folytatása MSc szinten elsősorban szakirányspecifikus elméleti és gyakorlati ismeretek oktatására fókuszál. A képzés céljai, tanterv és a szakirányok áttekintése, a jelentkezés feltételei.

Egészségügyi mérnök szak

A Semmelweis Egyetem és a Villamosmérnöki Kar közös képzése diplomás mérnök és orvosok számára. A képzés céljai, tanterv, jelentkezés feltételei, szükséges előismeret.

Gazdaságinformatikus szak

A tőzsde és bank világban, a gazdasági döntések támogatásában az informatika elhagyhatatlan szereplő. E szak a kar BSc képzéseinek egy lehetséges MSc szintű folytatása. A képzés céljai, tanterv és a specializációk áttekintése, a jelentkezés feltételei.

Felvételi, javasolt felkészülés

Az MSc képzésben való részvétel sikeres felvételi eljáráshoz kötött, melynek részleteit itt olvashatod. Ezen túl igyekszünk segítséget nyújtani a megfelelő felkészüléshez is.

Idegen nyelvű képzés

MSc szinten számos tantárgyat hallgathatsz idegen nyelven, egyes szakirányok oktatása kizárólag angol nyelven folyik. Mindemellett jobbnál jobb külföldi ösztöndíj pályázatok várnak rád.

Duális mesterképzés

2017. februártól indul el a duális mesterképzés a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán, a villamosmérnöki szakon