A karon két BSc szakot találsz, a villamosmérnök és a mérnök informatikus képzést. Ha nem tudod, hogy ezek mit is jelentenek pontosan, vagy nem tudsz dönteni a két szak között, esetleg más karok vagy intézmények és a VIK között vacillálsz, feltétlen olvasd el alábbi írásainkat. Ha netán mindezek után is bizonytalan lennél, látogass meg minket, pillants be mindennapjainkba!

Villamosmérnöki szak

Rövid áttekintés a Kar BSc szintű villamosmérnök képzéséről, a képzés felépítéséről és céljáról, a megszerezhető ismeretekről.

Mérnökinformatikus szak

Rövid áttekintés a Kar BSc szintű mérnökinformatikus képzéséről, a képzés céljáról és felépítéséről, a megszerezhető ismeretekről.

Szakok összehasonlítása

Bizonytalan vagy, hogy melyik szak lenne a legmegfelelőbb számodra, esetleg más intézmény hasonló képzései és a BME között nem tudsz dönteni? A Villamosmérnöki és Informatikai Kar szakjainak és néhány más szaknak az összehasonlításával próbáljuk megkönnyíteni a választást.

Javasolt felkészülés

A Villamosmérnöki és Informatikai Karon számtalan izgalmas kihívás vár rád, azonban nem árt már a középiskolában megfelelően készülni, mert később komoly segítséget jelent, ha gondosan választod meg a fakultációs és érettségi tantárgyaidat.

Látogass meg minket!

Pillants be a mindennapjainkba, nézd meg a saját szemeddel mindazt, amiről ezen a honlapon olvashatsz, tedd fel kérdéseidet személyesen.

Idegen nyelvű képzés

A Karon német nyelvű képzés is folyik, illetve lehetőség van számos tantárgy angol nyelvű hallgatására is. Mindemellett számtalan külföldi diákcsere és ösztöndíj program érhető el hallgatóink számára. Az egyetemen lehetőséged van ingyenes kiscsoportos nyelvi órákat látogatni.

 

Rövid összefoglalásként nézd meg a VIK Hallgatói Képviselet által készített prospektust: